fredag 28 december 2012

Lite mer tips

3) Humor: De flesta människor tycker om att skratta. Att ta reda på om man faktiskt matchar varandra rent humoristiskt kan vara en bra indikation på om man kommer att trivas i varandras sällskap i framtiden. Du behöver förstås inte överdriva, men gör ett försök att "känna av" stämningen lite sådär försiktigt eller att "bryta isen" är en bra utgångspunkt.

4) Gemensamma intressen: Ställ öppna frågor om han/hon har samma intressen som du. Om du vill träffa personen igen så kan det ju vara en bra idé att träffas och faktiskt göra någonting som ni båda har som intresse. Baka, gå på hockey, fotboll, fika, träna gym tillsammans..ja, listan kan göras väldigt lång. 5) Lite mystik: Berätta inte hela din livshistoria på första dejten! En person som träffar dig för första gången är i regel inte så värst intresserad av att veta att din mormor har magproblem, att du själv lider av en ovanlig kronisk sjukdom eller att din hund har bråck. Berätta istället om dig själv på ett lite mer tilltalande sätt, så att personen som du träffar blir nyfiken och vill ta reda på lite mer om vem du är. Berätta därför inte för mycket, men för guds skull heller inte för lite (en dejt som inte delar med sig om någonting är inte så värst intressant), lagom är bäst brukar man ju säga. Och det stämmer även i detta fall.

6) X: Försöka att hålla ditt/dina x utanför konversationen så länge som det är möjligt. Frågar dejten i fråga och prompt vill veta något, så kan du ju berätta det. Men börja inte snacka om hur du och ditt x träffades och hur bra eran första dejt på Lisseberg var. Det är även få som vill höra tragiska berättelser om varför det förra förhållandet tog slut. Ni är på dejt för att lära känna varandra, inte era x! Och det är framtiden som gäller för er, inget annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar